Olcsóbb állam több tízmilliárdért

Infostart
2006. február 16. 08:29
Az olcsóbb állam jegyében még az idén megkezdődhet egy több 10 milliárd forintos irodaépítési beruházás. Közben a Világbank elmarasztalja Magyarországot a büdzsé hiánya miatt. A reggeli lapokból szemléztünk.
Világgazdaság

Bármelyik oldal nyer is áprilisban, a beígért olcsóbb állam megvalósításának egyik lépéseként a győztes még az idén hozzáfoghat a kormányzati irodanegyed megvalósításához. Egy tanulmány szerint több 10 milliárd forint beruházással egy 120 - 140 ezer négyzetméteres irodaház együttes épülhet, várhatóan a kiköltöztetésre váró Déli Pályaudvar helyén.

Magyar Nemzet

A magas költségvetési hiány, a duzzadó államadósság és a folyó fizetési mérleg deficitje miatt marasztalja el Magyarországot a Világbank - írja a lap. A nemzetközi szervezet elemzésében rávilágít arra, hogy a közép-európai országok közül itt bővült legkevésbé a GDP, azaz Magyarország produkálja a leggyengébb gazdasági teljesítményt a térségben.

Népszabadság

A lap arról ír, hogy a magas szállítási költségek miatt egyre nehezebben értékesíthető a magyar gabona. Már a termelők is tisztában vannak vele: csökkenteniük kell az árakat ahhoz, hogy felvehessék a versenyt a tengeri kikötővel rendelkező országok termelőivel.

Napi Gazdaság

Tavaly 318 millió literrel több üzemanyag fogyott Magyarországon, mint egy évvel korábban - írja a Magyar Nemzet a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának adataira hivatkozva. A benzinfelhasználás csekély mértékben növekedett, a gázolajé viszont komoly növekedést produkált.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást