MSZP-Fidesz csúcstalálkozó?

InfoRádió / MTI
2006. február 16. 11:33
Személyes találkozót kezdeményez Hiller István szocialista pártelnök Orbán Viktorral, a Fidesz első emberével az úgynevezett szerverüggyel kapcsolatban.

Az MSZP elnöke azért szeretne találkozni az ellenzéki Fidesz vezetőjével, hogy személyesen kérdezze meg tőle: miként vélekedik az úgynevezett szerverügyről.

Hiller István szerint az ügyet nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni. "Azt az ügyet, amin a Fidesz elnöke mosolyog, a magyar jogrend bűncselekménynek tartja. Úgy látom, olyan óriási a különbség közöttünk a demokratikus alapnormákat illetően, hogy közérdek, hogy erről szót váltsunk" - fogalmazott az MSZP vezetője.

A hét elején kezdődött

A szocialista párt elnöke a hét elején jelentette be, hogy a Fidesz egyik számítógépével jogosulatlanul töltöttek le csaknem 3000 dokumentumot az MSZP kampányanyagait tároló cég szerveréről. Hiller István később közölte: az ügyben az Országos Választási Bizottsághoz fordulnak.

A Fidesz szerint az MSZP-nek az üggyel az a célja, hogy a rendőrség segítségével ellehetetlenítse pártja választási kampányát. Rogán Antal, a nagyobbik ellenzéki párt kampányfőnöke azt mondta: Hiller István olyasmivel vádolja az ellenzéki pártot, amit az MSZP az utóbbi másfél hónapban rendszeresen elkövetett a Fidesz ellen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hiller István, az MSZP elnöke
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást