Bűnpártolással vádolja az MSZP Rogánt

Infostart
2006. február 16. 15:04
Az MSZP-frakció szerint Rogán Antal fideszes kampányfőnöknek feljelentést kellett volna tennie, amikor tudomására jutott az a jelszó, amellyel hozzá lehetett férni a szocialisták nem nyilvános kampányanyagaihoz. A képviselőcsoport közleményében emlékeztet arra, hogy az ellenzéki politikus a parlament informatikai bizottságának elnöke is.Rogán Antalt az ügy nem érdekli.

Az MSZP-frakció szerint ebben a minőségében Rogán Antalnak tisztában kellett lennie azzal, hogy "bűncselekmény már az is, ha valaki jogosulatlanul jut hozzá egy ilyen számítógépes jelszóhoz".

A képviselőcsoport közölte: ebből a szempontból az is mindegy, hogy a jelszót e-mailben kapta, vagy egy nyilvános honlapon találta az ellenzéki politikus.

"A számítástechnika világában olyannyira jártas Rogán Antal bizottsági elnök azonban nem szólt Rogán Antal kampányfőnöknek. Pedig a törvényhozás szakbizottságának elnöke és a Fidesz jogi ügyekben - ezek szerint - meglehetősen tájékozatlan kampányfőnöke egy és ugyanaz a személy. Ha az elnök szólt volna a kampányfőnöknek, akkor Rogán Antal nyilván feljelentést tett volna a rendőrségen" -írták a szocialisták.

Az MSZP-frakció szerint ez azért nyilvánvaló, mert "országgyűlési képviselőként bizonyára ő is úgy gondolja, hogy a törvények mindenkire érvényesek, azokat mindenkinek be kell tartania: egy bűncselekményt nem lehet megúszni mismásolással".

"A Büntető törvénykönyv szerint ugyanis a számítástechnikai rendszer védelmét biztosító technikai intézkedés kijátszása - vagyis ha valaki egy számítógépes biztonsági kódhoz illetéktelenül jut hozzá, illetve továbbítja - már önmagában is bűncselekmény, amely két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. Újabb bűncselekmény, ha a kódot fel is használja" - emlékeztetnek a szocialisták.

Rogán Antal ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy Hiller István MSZP-s elnök "addig szórakoztatja ezzel a közéletet, ameddig akarja, a Fidesz nem kíván a továbbiakban reagálni".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást