Kuncze: a felelősség azoké, akik az indulatokat gerjesztik

InfoRádió / MTI
2006. február 15. 14:02
Az SZDSZ elnöke a harmadik köztársaság történetében példátlannak nevezte, hogy kedden gázpisztollyal arcon lőtték a liberális párt számára ajánlószelvényt gyűjtő egyik fiatal aktivistát a XI. kerületben.

"A felelősség azoké, akik arról beszélnek, hogy ki kell irtani az SZDSZ-t, (...) , és azoké a felelősség, akik évek óta az indulatok gerjesztésére játszanak, és ebből akarnak a maguk számára politikai tőkét kovácsolni" - mondta Kuncze Gábor.

Hermann György, akinek a száján látható a gázpisztolylövés nyoma, a történteket ismertetve elmondta: becsöngetett egy lakásba, és elmondta, hogy ajánlószelvényt gyűjt a választásokra.

Amikor közölte, hogy az SZDSZ számára teszi ezt, a lakó a kémlelő ablakon keresztül kidugta a gázpisztolyt, és meghúzta a ravaszt.

Kuncze Gábor elmondta: arra kérte a szabad demokratákat, hogy "ne vegyék fel a kesztyűt".

"Ez nem a mi stílusunk" - jelentette ki. Kuncze Gábor hozzátette: az SZDSZ nem fog rájátszani erre hangulatra, nem nyúl a negatív kampány eszközéhez.

"Azt szeretnénk, ha a hátralévő 53 napban elkerülhetné a politika a hasonló atrocitásokat, mert az az út, hogy kriminalizálódjunk, hogy törjük föl egymás szervereit, hogy lopkodjuk az anyagokat, ahogy éppen a Fidesz tette nemrégiben az MSZP-vel, hogy lövöldözzünk adott esetben, a végén oda fog vezetni, hogy a választások helyett szkanderpartikat rendezünk, " - közölte.

John Emese, az SZDSZ Új Generáció elnöke elmondta, hogy az éjjel betörték az ablakát az autójának, amelyben választási szórólapjait hagyta.

Pécsett a Fidesz egyik aktivistájának a kezét törte el egy férfi az egyik tömbházban.