Bántják a pártaktivistákat

Infostart
2006. február 15. 15:53
Elfogták azt a férfit, aki eltörte egy fideszes aktivista karját Pécsett. Egy idős nő a párt szórólapjait dobta be egy tömbház postaládáiba, amikor a férfi lökdösni kezdte. Kedd este egy SZDSZ-aktivistát lőttek fejbe gázpisztollyal. Mindkét elkövető sajnálja tettét.
Eltörték a Fidesz-aktivista karját

Kékesné Gyimóthy Marianna, a baranyai rendőr-főkapitányság szóvivő az InfoRádióban elmondta, hogy az esetről megjelent újságcikk nyomán rendelték el a vizsgálatot, de azóta megérkezett a Fidesz feljelentése is.

A Magyar Nemzet szerdai számában a Fidesz választókerületi elnökének elmondása alapján azt írta, hogy a párt egyik idős aktivistáját egy férfi bántalmazta a város egyik tömbházában.

"Amikor az illető meglátta, hogy a hölgy Fidesz-szóróanyagot helyez be a postaládákba, indulatosan azt közölte, hogy a kampányanyagot inkább a kukába dobja" - mondta az újságnak Borhidi Attila.

A Fidesz választókerületi elnöke hozzátette: az aktivista a felszólítás ellenére is a postaládákba dobta a kampányanyagot, ezért a férfi meglökte, majd a kapunak taszította. Az idős nőnek eltört a karja és megsérült a lába.

A rendőrség az ügyben súlyos testi sértés alapos gyanúja miatt indított nyomozást, majd előállított egy 45 éves férfit, aki beismerő vallomást tett.

Azt vallotta, sérelmezte, hogy a hölgy papírokat gyömöszöl a postaládákba, és ki akarta tessékelni a lépcsőházból. Azt azonban nem tudta, az asszony melyik párthoz tartozik, de sajnálja a történteket.

A budapesti cédulagyűjtőt fejbe lőtték

Hasonló atrocitás történt kedden este Budapesten. Gázpisztollyal fejbe lőttek egy SZDSZ-es aktivistát, aki kopogtatócédulát gyűjtött. A 43 éves elkövető ellen a rendőrség eljárást indított, a férfi megbánta tettét a nyomozóknak, és azt mondta: nem volt tettének politikai motivációja.

A cédulagyűjtő könnyebb sérülést szerzett, arcán viszont látható a lövés nyoma. A férfi becsöngetett egy lakásba, és közölte, hogy az SZDSZ számára gyűjt ajánlószelvényeket. A lakó ezután a kémlelő ablakon keresztül kidugta a gázpisztolyt, és meghúzta a ravaszt.

A férfi azzal magyarázta tettét, hogy ittas volt, illetve, hogy korábban már többször zaklatták pártok aktivistái.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A baranyai rendõr-fõkapitányság szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást