Búvópatakra épül mélygarázs Budapesten

Infostart
2006. február 13. 13:01
Búvópatakra épül a Pollack Mihály téri mélygarázs. A folyamatosan működő vízszivattyú zaja miatt nem tudnak aludni a környéken élők. A kerületi polgármester szerint a szerkezet hangszigetelésével megoldódik a probléma.

Tiltakoznak a környéken lakók a Pollack Mihály téri mélygarázs elhúzódó építése miatti éjszakai zaj miatt.

Kovács György, a tér melletti egyik ház lakója az InfoRádióban elmondta: tavaly február óta folytat levelezést a józsefvárosi önkormányzattal az ügyben, de a legutóbbi éjjeli zajmérésen is a megengedett szint dupláját mérték, ekkora zajban pedig nem lehet aludni.

"Amikor épp nem ment a betonozás, akkor is körülbelül a megengedett szint dupláját, 70 decibel fölötti értéket mérték, miközben az éjszakára megengedett maximum 45 decibel" - hangsúlyozta Kovács György.

Csúszik az átadás

Az ötszintes mélygarázs átadását a beruházó korábban 2006. elejére ígérte, de az építés során kiderült, hogy a terület adottságai miatt több időre van szükség, a speciális talajviszonyok miatti rétegvíz hátráltatta ugyanis a munkát.

Bogdán Tibor, a cég jogi képviselője legutóbbi nyilatkozatában nyár elejére ígérte az átadást.

Búvópatak, szivattyú

Csécsei Béla, a VIII. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: a búvópatak miatt állandóan szivattyúzni kell az építkezésen a vizet, ez a fő oka a zajterhelésnek.

"A búvópatak miatt ennek a szivattyúnak kényszerűségből állandóan mennie kell. ... Le kell szigetelni ezt a szivattyút, le kell fedni egy olyan zajvédő szigeteléssel, amelyik ezt a problémát megszűnteti" - tette hozzá Józsefváros polgármestere.

Csécsei Béla hangsúlyozta: amennyiben nem tesz eleget az építő cég ennek a kötelezésnek, az önkormányzat akár az építkezést is leállíttathatja.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kovács György a zajterhelésrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Csécsei Béla a zaj okáról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást