A fővárosi Fidesz a városházi elbocsátások ellen

InfoRádió / MTI
2006. február 13. 13:00
A Fővárosi Közgyűléshez fordul a Fidesz-MKDSZ-frakció annak megakadályozására, hogy a budapesti városvezetés elküldjön 86 városházi dolgozót - közölte a képviselőcsoport vezetője.

A Fidesz-MKDSZ-frakció vezetője Demszky Gábor főpolgármester irodája előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: elfogadhatatlannak tartja, hogy a hivatalból csaknem egy éve egy önálló intézménybe kiszervezett emberek - takarítók és biztonsági őrök - most egyszerűen az utcára kerüljenek.

Kupper András hozzátette: ezzel csak a munkanélküliek 400 ezres táborát gyarapítanák. A fideszes képviselő úgy véli, hogy nem ennek a 86 embernek a kirúgásával, hanem a városházi szakértők és a sajtóiroda karcsúsításával kellene megtakarításokat elérni.

Kupper András úgy tudja, hogy a város vezetői az 1,1 milliárd forintos költségvetéssel működő intézménynél 10 százalékos megtakarítást remélnek ettől a lépéstől.

Az ellenzéki politikus hozzátette, hogy az üggyel kapcsolatos konkrét javaslataikat a közgyűlésen ismertetik majd.

Szakszervezet: értesítés helyett konzultáció

Az érdekképviselet vezetője szerint a főpolgármesteri hivatalt üzemeltető intézmény igazgatója nem értesítette a tervezett létszámleépítésről a helyi szakszervezetet.

Kovács Miklós szerint az igazgatótól még választ sem kapnak a hozzá intézett leveleikre. A szakszervezeti vezető állítja: sérti a munka törvénykönyvét, hogy az igazgató az érdekegyeztetés első szakasza, a szakszervezet értesítése helyett rögtön a második szakaszról, a konzultációról értesítette őket.