MSZP: aki akar, az dolgozhasson

Infostart
2006. február 11. 11:56
Az MSZP most elkészült gazdasági programjának legfőbb célja, hogy több embernek legyen munkája - mondta a párt elnökhelyettese az InfoRádió Aréna című műsorában. Szekeres Imre közölte: Magyarországon ma az aktív korosztályon belül 100 emberből 57 dolgozik, ami szerinte nagyon kevés Ezt a számot kell 65 fölé hozni, és szerinte erre kínál megoldást az MSZP gazdasági programja.

Az MSZP február 18-án fogadja el választási programját, amely négy fő "kitörési pont" köré szerveződik: több munkahely, a fejlesztéspolitika irányai, intergálódás és piacépítés - mondta el Szekeres Imre.

A politikus úgy látja, hogy lezárult a gazdasági rendszerváltás, hiszen ma 92 százalékban olyan termékeket gyárt az ország, amelyeket a rendszerváltás előtt nem állított elő.

Rámutatott, hogy termelékenységben és hatékonyásgban nincs nagy különbség az országok között, a munkahelyek számában azonban igen. Magyarország azért nem tud nagyobb teljesítményt felmutatni, mert nincs elég embernek munkája - fogalmazott Szekeres Imre, aki szerint a teljes foglalkoztatottságnak csak akkor van értelme, ha az azt jelenti, hogy aki akar, az dolgozhat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást