Egyetlen megfenyegetett piacon sem találtak bombát

Infostart
2006. február 11. 13:52
Nem találtak robbanószerkezetet a tűzszerészek egyik megfenyegetett budapesti piacon sem - közölte az InfoRádióval a BRFK sajtóügyeletese. Bálint Gabriella elmondta, hogy mind a nyolc vásárcsarnokba visszamehettek az emberek. A piacok a kényszerű bezárás miatt szombat délután meghosszabbították nyitva tartásukat.

A reggeli órákban egy ismeretlen telefonáló fenyegette meg a csarnokfelügyeletet, hogy az általuk üzemeltetett piacokon bombát helyeztek el.

A riadó nyolc csarnokot érintett, a Tétényi útit, a Fehérvári útit, a Flórián térit, a Kórház utcait, a Vámház körútit, a Bosnyák térit, a Rákóczi térit, illetve az Ecseri útit.

Bálint Gabriella hozzátette, hogy a rendőrség közveszélyokozás alapos gyanúja miatt eljárást indított az ismeretlen elkövető ellen.

A Fővárosi Csarnok és Piacfelügyelet igazgatója a távirati irodának elmondta, hogy a bombariadó miatti kényszerű bezárások után meghosszabbították az ilyenkor szokásos nyitva tartást délután 3-4 óráig vagy a vásárlói igényeknek megfelelően akár még tovább is.

A felügyelet feljelentést tesz az eset miatt. Már csak azért is, mert a szombati nap kiemelkedő a piacok forgalma, bevétele szempontjából - tette hozzá Dénes Ákos.

A felügyelet vezetője szerint amennyiben nem csupán egy rossz tréfa volt a bombariadó, felmerülhet az is, hogy üzleti megfontolás áll az eset hátterében.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bálint Gabriella, a BRFK sajtóreferense
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást