Tomcat csapott le Demszkyre?

InfoRádió / MTI
2006. február 9. 21:58
Demszky Gábor szerint Tomcat dobta meg tortával egy kampányrendezvényen, a főváros egyik szórakozóhelyén. A fiatalember ezt tagadja.

Demszky Gábor az MTI-nek elmondta: a rendezvény résztvevői a magát Tomcatnek nevező "provokátort" véltek felismerni abban a férfiban, aki az akciót végrehajtotta.

"Ennek nincs politikai jelentősége. Feltűnési vágy hajtja azt az embert, aki ilyesmiket csinál most már sorozatosan Budapesten" - kommentálta az esetet a főpolgármester.

Hozzátette: a fiatalember a tortadobás után elszaladt a helyszínről.
Polgár Tamás, internetes naplójából ismertebb nevén Tomcat azt mondta, hogy valóban vásárolt egy tortát, de azt valaki kivette a kezéből és a főpolgármester arcába nyomta.

Ugyanakkor azt mondta: akciójukkal az volt a céljuk, hogy felhívják a figyelmet, az embereknek elegük van a politikából, és várnak egy olyan új erőt, amely bohócot csinál a politikusokból.

Tavaly júniusban a férfi kapta az SZDSZ Új Generáció által alapított "Szakállas Bácsi-díjat" a rasszista kategóriában, azért, amit a Moszkva téri szamurájkardos támadásról írt blogjában.

Tomcat január végén egy Kalasnyikov gépfegyverhez megtévesztően hasonlító utánzattal sétált Budapest utcáin, és a metróban is szabadon utazhatott.

A férfi a "rendőrpalotához" is elment, azonban a rendőrök nem állították meg, később azonban előállították.

Korábban Polgár Tamás demonstrációt tartott a rendőrség előtt, biztonságosabb várost követelve. Társaival akkor egy petíciót is átadott a Budapesti Rendőr-főkapitánynak.