Még mindig nincs vezetője a Pető-intézetnek

Infostart
2006. február 9. 22:20
Nincs legitim vezetője a Pető-intézetnek, mert a felvetődött törvényi aggályok tisztázásáig nem erősíti meg a miniszterelnök az új főigazgató kinevezését.

Tavaly év végén a Nemzetközi Pető András Közalapítvány kuratóriuma elbocsátotta hivatalából az intézetvezetőt, és február 1-jével egy külső pályázót bízott meg a státusszal.

Azóta nem jut dűlőre egymással az intézet két vezető szervezete: az intézményfenntartó kuratórium és a konduktorképzéssel foglalkozó főiskola tanácsa.

Gyurcsány Ferenc kormányfő levelet kapott az intézmény két főigazgató-helyettesétől és gazdasági igazgatójától, amelyben arról számoltak be, hogy törvényességi aggályaik vannak a kinevezéssel.

A főiskola tanácsa és a dolgozók nagy része sem fogadja el a kinevezést. A tanács tagjai szerint a kuratórium több szabálytalanságot is elkövetett, például nem kérte ki a véleményüket.

A kuratórium viszont azzal védekezik, hogy máshol sem a dolgozók döntik el, ki legyen a vezető.

Az új vezetőt február 1-jei hatállyal nevezték ki. Azóta minden nap bemegy a munkahelyére, dolgozni azonban nem tud, mivel a főiskola vezetése nem adja át neki a kulcsokat. Az oktatási tárca most vizsgálja az ügyet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást