Kampányol-e Putyin Magyarországon?

Infostart
2006. február 9. 08:40
A diplomáciában szokatlan, hogy magas rangú politikus választási kampány idején látogasson egy országba - mondta el az InfoRádióban Szemerkényi Réka külpolitikai szakértő, az orosz elnök februári magyarországi látogatására utalva.

Vlagyimir Putyin február végén érkezik Magyarországra, és magával hozza a sárospataki könyvtár második világháborúban elrabolt köteteit.

Szemerkényi Réka külpolitikai szakértő szerint a diplomáciában szokatlan, hogy választási kampány idejére időzítenek egy ilyen csúcstalálkozót.

Ha mégis ez történik, akkor a látogató mind a kormány, mind az ellenzék vezetőjével hivatalos keretek között találkozik - tette hozzá.

Magyarországnak szóljon

Szemerkényi Réka szerint a könyvek visszaadásánál Vlagyimir Putyinnak figyelnie kell arra, hogy ez a gesztus ne csak a mostani kormánynak, hanem Magyarországnak szóljon.

Elképzelhető, hogy az orosz államfő Gyurcsány Ferenc helyett Sólyom László köztársasági elnöknek adja át szimbolikusan a könyveket - hangsúlyozta a szakértő.

Szemerkényi Réka hozzátette: az is elképzelhető, hogy Vlagyimir Putyin Gyurcsány Ferencnek adja át a köteteket, de Orbán Viktor jelenlétében.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szemerkényi Réka az orosz elnök látogatásáról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást