Munkaeszköz a könyvtárból

Infostart
2006. február 7. 16:50
A pedagógusok gyakran saját pénzükből veszik meg azokat a tankönyveket, amelyekből tanítanak, és egy fillért sem kapnak azért, ha kirándulni viszik az osztályukat.

A tankönyvkiadók szinte évente változtatnak a könyveken, így azt általában a tanároknak is évről évre meg kell venniük. Az pedig már az iskolán múlik, hogy ezt kifizeti-e neki, vagy sem.

Az InfoRádió egy fővárosi, XIX. kerületi tanárt kérdezett meg erről, akinek évente 20 ezer forintos pluszköltséget jelent a munkája. Farkas Tiborné szerint ezt az intézményének kellene finanszíroznia.

A kispesti önkormányzat oktatási irodájának vezetője szerint az iskolák önálló bérgazdálkodók, ők döntik el, hogy mire fordítanak pénzt.

Nagy Péter azt mondta: a tanároknak nem kötelező kirándulásra vinni az osztályukat. Persze az önkormányzat is annak örülne, ha a diákok minél több ismerethez jutnának, de ehhez csak a pedagógus napi jutalomból tudnak támogatást adni.

A tankönyvekhez viszont nem tud támogatást adni a helyhatóság. Az irodavezető azt ajánlja: a pedagógusok vegyék ki a tankönyveket a könyvtárból.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A XIX. kerületi tanárnõ véleménye
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást