Előre lefutott a mentőhelikopter-pályázat?

Infostart
2006. február 7. 18:31
A mentőhelikoptereket korábban üzemeltető Base Kft. szóvivője szerint magyar társaságoknak nincs esélyük elindulni az Országos Mentőszolgálat mentőhelikopterek bérlésére kiírt pályázatán.

Edelényi Gábor az InfoRádióban azt mondta: a tender előírásaiban megszabott kategóriájú mentőhelikopter nincs Magyarországon, így a hároméves üzemeltetésről kért referenciával sem rendelkezik egyik itthoni társaság sem.

A szóvivő úgy fogalmazott: a pályázatot célzottan, egy adott cégre írták ki.

Edelényi Gábor szólt arról is, hogy az utolsó üzemképes mentőhelikoptert szerdán átadják a mentőszolgálatnak.

Cáfol az OMSZ


Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az InfoRádióban azt mondta: ha egy cégre írták volna ki a helikopterbérlésre vonatkozó pályázatot, akkor nem lett volna eredménytelen az első két közbeszerzési eljárás.

Takács Zoltán közölte: három-négy jelentkezőt várnak a pályázatra, azt pedig nem tudják, hogy vannak-e ilyen helikopterek Magyarországon.

A Base Kft.-vel január 10-én bontotta fel a működtetési és karbantartási szerződést az Országos Mentőszolgálat, egyebek mellett szakszerűtlen, hanyag üzemeltetésre és túlszámlázásra hivatkozva. A lépés jogosságát vitatja a cég.

Az OMSZ szombaton közölte: gyorsított eljárásban pályázatot írt ki öt azonos típusú helikopter bérlésére, az ajánlatokat február 14-éig várják.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Edelényi Gábor az OMSZ pályázatáról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Takács Zoltán, az Országos Mentõszolgálat fõigazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást