Sikernek tartja a koalíciót a kormányfő

InfoRádió / MTI
2006. február 6. 13:01
Gyurcsány Ferenc kormányfő szerint az elmúlt 16 év legsikeresebb koalíciós együttműködése volt a jelenlegi MSZP-SZDSZ koalíció, mert tiszteletben tartotta az abban részt vevő pártok önállóságát. Az SZDSZ egyetért és megfelelő helyzetben folytatná az együttműködést.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Szabad Demokraták Szövetségének frakcióülésén a parlamentben azt mondta: azért tartja a rendszerváltás óta legsikeresebb kormányzati együttműködésnek a jelenlegit, mert az szervezeti és politikai értelemben is tiszteltben tartotta a pártok önállóságát, valamint jól tudta a programokat közös kormányzati akarattá formálni.

A kormányfő az elmúlt négy év eredményei közül kiemelte többek között a szociális rendszer kiigazítását, az adócsökkentést, az önkéntes haderőt, valamint a demokratikus normák hagyományos értékeinek visszaemelését az Országgyűlésbe.

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke egyetértett a miniszterelnökkel és közölte: a kormánypártok között egyetértés van abban, hogy ha a választók úgy döntenek, és a pártprogramok összeegyeztethetőek, akkor szükséges a koalíciós kormányzás folytatása.

A Fidesz szerint az élet számos területén bizonytalanság és kiszámíthatatlanság tapasztalható. "Gyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor továbbra is a jólétről, a kisebb államról, az adók csökkentéséről beszél – pedig négy éve a munkanélküliség, az adóemelés, az áremelések és a luxus kormányát működtetik" – közölte Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást