Kinek arattak Zalában?

Infostart
2006. február 6. 17:12
Több mint hatvan tonna kukorica ellopásával gyanúsítanak egy férfit Zala megyében. A vállalkozó állítja: megbízást kapott a kukorica learatására, a föld tulajdonosa viszont nem tud erről.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban elmondta: Zalaszentgyörgy határában történt a milliós értékű kukoricalopás.

A falubeliek látták a negyven hektáros kukoricatáblán aratókat, szóltak a tulajdonosnak, aki bejelentést tett a rendőr-kapitányságon, mivel az ismeretlen betakarítók nem neki dolgoztak.

Csizmazia Péter közölte: a zalai rendőrök ellenőrizték azokat, akiknek a környéken olyan kombájnuk van, amilyennell learatták a kukoricát, valamint felkeresték a környékbeli szárítóüzemeket. Két héten belül meg is találták és lefoglalták a kukoricát egy Zalaegerszeg környéki szárítóüzemben.

A nyomozók eljutottak ahhoz a Nemesapátiban lakó férfihoz is, aki a gyanú szerint az aratást végezte. A férfit kihallgatták, és lopás gyanúja miatt indítottak ellene eljárást.

Csizmadia Péter elmondta: a gyanúsított elismerte az aratást, de arra hivatkozott, hogy ezt egy ismeretlen vállalkozó megbízásából tette.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást