A kormánynak akart üzenni a túszejtő?

Infostart
2006. február 2. 18:28
Valószínűleg nem volt beszámítható az a férfi, aki csütörtökön tíz embert ejtett túszul Budapest XIV. kerületi családsegítő szolgálatánál - mondta el az InfoRádió által megkérdezett túsztárgyaló. A túszejtőt a rendőrök elfogták, az akcióban senki sem sérült meg.

Vígh József túsztárgyaló-pszichológus az InfoRádióban kiemelte: a férfinak nem volt semmilyen követelése, ráadásul rövid tárgyalás után elengedte a túszok felét. Ez azt mutatja, hogy az elkövető elégséges elképzelés nélkül vágott bele a cselekménybe - tette hozzá.

A szakember szerint valószínűleg nem beszámítható, aki így ejt túszokat. Minden bizonnyal önismereti zavarral küszködő, az életben nehezen tájékozódó emberről van szó - tette hangsúlyozta Vígh József.

A túszejtés csütörtökön dél körül kezdődött, amikor a 19 éves férfi bement a főváros XIV. kerületében található Füredi parki családsegítő szolgálathoz és túszul ejtett tíz embert.

Schőn Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a fiatalember feltehetően gázpisztollyal tartotta fogva a tíz alkalmazottat illetve ügyfelet, akiket egy helyiségbe terelt.

Egy ügyfél értesítette a rendőröket

Az InfoRádió úgy tudja, hogy egy érkező újabb ügyfél értesítette a rendőrséget, amely rövidesen megérkezett az épülethez és tárgyalni kezdett a férfival. A fiatalember ezt követően a túszok felét elengedte.

A rendőrök ezt követően elfogták a túszejtőt – közölte az InfoRádióval a BRFK sajtószóvivője, aki közölte: egyelőre sem a fiatalember indítékairól, sem esetleges követeléseiről nem tud beszámolni.

A kormánynak akart üzenni?

Az egyik szemtanú szerint a férfi azt mondta: nem akar senkit bántani, az akcióval a kormány figyelmét szeretné felhívni arra, hogy vannak az országban olyan emberek, akik bizonyos területen tehetségesek, de nem tudnak érvényesülni.

A szemtanúk szerint a férfi egy állami gondozásban nevelkedett hajléktalan, aki a múlt héten jelentkezett a családsegítőnél azzal a kéréssel, hogy segítsenek neki munkát találni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Végh József a túszejtõrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Schõn Péter, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság szóvivõje a túszdrámáról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást