Veszélybe kerülhetnek az ÁPV Rt. idei döntései

InfoRádió / MTI
2006. február 1. 16:01
Kivonultak a fideszes képviselők az Országgyűlés költségvetési és pénzügyi bizottságának szerdai üléséről, mert megítélésük szerint a testület már kinevezése után, késve hallgatja meg Mészáros Tamást, az ÁPV Rt. igazgatóságának elnökét.

Az Állami Privatizációs és vagyonkezelő Rt. igazgatóságának még tavaly év végén járt le a mandátuma, ám azt a kormány egy határozattal egy évvel meghosszabbította. Az Országgyűlés költségvetési és pénzügyi bizottságának fideszes tagjai szerint a kinevezés törvénytelen volt, mivel anélkül került rá sor, hogy a parlamenti bizottság meghallgatta volna Mészáros Tamást.

Az ellenzéki képviselők ezért kivonultak a szerdai meghallgatásról. Varga Mihály a költségvetési bizottság fideszes elnöke közölte: a bizottság elnökeként Szili Katalinhoz, az Országgyűlés elnökéhez fordul annak tisztázására, hogy miért állt elő ez a helyzet.

Varga Mihály szerint több jogértelmezési probléma is felmerül Mészáros Tamás szerdai meghallgatásával kapcsolatban. Az is kérdéses, hogy január folyamán Mészáros Tamás, az ÁPV Rt. elnökeként aláírt-e dokumentumokat, és azok mennyiben jogszerűek.

Böhm András szabaddemokrata politikus ugyanakkor úgy vélte, hogy Mészáros Tamás esetében nem az elnöki poszt, hanem az igazgatósági tagság meghosszabbításáról van szó.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kivonult a Fidesz a bizottsági ülésrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást