Sikeres vagy sikertelen az otthontámogatási rendszer?

Infostart
2006. február 1. 17:24
Sikeresnek tartja a kormány a Fészekrakó program tavalyi első évét, hiszen a tervezettnél 10 százalékkal több szerződést írtak alá. Erről Kolber István tárca nélküli miniszter beszélt. A Fidesz ezzel szemben úgy véli, hogy a kormányzat gyenge teljesítményt nyújtott az otthonteremtés területén.

A Fészekrakó program első évében a tervezett 20 ezer ügyfélnél 2 ezerrel többel kötöttek szerződést a bankok - mondta a regionális fejlesztésekért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter.

Kolber István közölte: a fiataloknak lakáshoz jutásban segítséget nyújtó program keretében több mint 60 milliárd forint értékben kötöttek szerződéseket.

A program hozzájárult a társadalmi igazságosság növekedéséhez - mondta a miniszter az InfoRádióban. Hozzátette: "fantasztikusan népszerű" a használt lakást elősegítő félszocpol támogatás.

A Fidesz ezzel szemben úgy véli, hogy a kormányzat gyenge teljesítményt nyújtott az otthonteremtés területén, a Fészekrakó programot nehezen és drágán lehet igénybe venni.

Mádi László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az InfoRádióban azt mondta, hogy a Fidesz vezette kormány lakástámogatási rendszere 230 ezer embernek, a Fészekrakó program 20 ezer embernek segített.

"A magyar családok rosszabbul élnek, mint négy éve, ennek egyik fő oka, hogy a luxusbaloldal szétverte a jól bevált családtámogatási és otthonteremtési rendszert" - mondta a politikus.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló a bankok véleményérõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Mádi László a kormány lakástámogatási rendszerérõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Kolber István a Fészekrakó programhoz
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást