Elviselhetetlen az M0-ás hiánya

Infostart
2006. február 1. 08:53
Budapest nem tud mit tenni a várost elöntő tehergépkocsi-forgalom ellen, ha a bíróság civil kezdeményezésre felfüggeszti az M0-ás építését - mondta a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes az InfoRádióban.

Minden olyan főút, amely csatlakozik az európai úthálózathoz, áthalad a fővároson. A budapesti forgalom és az M0-ás elkerülő út hiánya ezért szinte már elviselhetetlenné válik.

A kerületek sorra tiltják ki útjaikról a kamionokat. A főváros ezt nem teheti meg a saját kezelésű utakon, mert nincs hova küldeni a teherautókat – közölte Vajda Pál az InfoRádióban.

A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes ezért bízik abban, hogy a bíróság nem ad helyt annak a civil kezdeményezésnek, amely környezetvédelmi okokra hivatkozva felfüggesztené az építkezést.

Vajda Pál ugyanakkor elismerte, hogy aki úgy érzi, sérelem érte, az egy jogállamban a bírósághoz fordulhat.

Az M0-ás egy szakaszát támadó zöld szervezet vezetője szerint az autópálya-építőket terheli minden felelősség, ha a jövő heti bírósági döntés miatt elúszik 70 milliárd forintos uniós támogatás és ezzel a keleti szektor építése is.

Gellért Miklós szerint a beruházó nem vette figyelembe a lakossági érdekeket, és nem a jogszabályoknak megfelelően járt el.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást