Batiz: csökkentek az adóterhek

Infostart
2006. február 1. 19:29
A kormány szerint minden téren folyamatosan csökkenő adóterhek jellemezték az elmúlt négy évet. Batiz András kormányszóvivő azután beszélt erről, hogy a kabinet elfogadta a gazdasági folyamatok és a közterhek alakulásáról készített jelentés megállapításait. A Fidesz szerint a kormány nem hajtott végre adó- és járulékcsökkentést.

A kormányszóvivő elmondta: a jelentés csütörtöktől az interneten is megtekinthető.

Batiz András közölte: a jelentés alapján 2002-ben a GDP 39, 2006-ban viszont 36,3 százalékát kell összességében közteherként befizetni.

Hozzátette: egy átlagos kereset bérköltségének minden 100 forintjából ma 50,8, míg négy évvel ezelőtt 55 forint jutott az államkasszába.

Ha az emberek ma is az Orbán-kormány idején hatályban lévő szabályok alapján adóznának, akkor évi 100 ezer forinttal kevesebbet kapnának - mondta a kormányszóvivő.

Arról is beszélt, hogy az ötéves adócsökkentési program összesen 1000 milliárd forintot hagy az embereknél és a vállalkozásoknál.

A munkanélküliségről azt mondta: 2002-höz képest 160 ezerrel kevesebb az inaktívak száma.

A Fidesz szerint a kormány nem hajtott végre adó- és járulékcsökkentést.

"Sokkal rosszabbul élünk, mint négy évvel ezelőtt, de a Medgyessy-Gyurcsány-kormány sikerpropagandájával egyenesen azt bizonygatja az embereknek, hogy a mostani helyzet még jó is nekik" - írta meg közleményében a Fidesz-frakció Gazdasági Kabinetje.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást