eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma

Szavazhatnak a hajléktalanok is

A hajléktalanok is részt vehetnek a szavazáson. Az éppen aktuális tartózkodási helyükön lévő jegyzőtől kérhetik, hogy vegye fel őket a névjegyzékbe. Mindez persze némi adminisztrációt igényel.

A Közép-Kelet-Európai Választási Szakértők Szövetségnek vezetője az InfoRádióban azt mondta, hogy a hajléktalanok is élhetnek választójogukkal. Ehhez a polgármesteri hivatalokban működő választási irodák valamelyikébe kell bemenniük.

Itt lakcímként a polgármesteri hivatal címét jelölik meg esetükben – mondta Tóth Zoltán. Hozzátette: ezzel már bekerülhetnek a választói névjegyzékbe.

A külföldön élő magyar állampolgárok kilencven külképviseleten szavazhatnak az országgyűlési választásokon. A külképviseleti szavazás első fordulója április 1-jén és 2-án, a második forduló pedig 22-én és 23-án lesz.

A külföldi voksolás feltétele, hogy az állampolgár ezt előzetesen bejelentse az illetékes jegyzőnek, és szerepeljen a külképviselet szavazólistáján – mondta az InfoRádióban a Külügyminisztérium szóvivője.

A külképviseleteken is csak azok szavazhatnak, akik szerepelnek a szavazólistán, azaz voksolásra jogosultak – mondta Polgár Viktor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×