eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Fekete hétvége - vasárnap is folytatódott

A fővárosban késelés, szén-monoxid mérgezés és tűz okozta több ember halálát. Gyöngyösön lövöldöztek a belvárosban. Folytatódott a fekete hétvége.

Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy férfi és egy nő a főváros VII. kerületében vasárnap. A Vörösmarty utcai bérházban az élettársak holttestét hozzátartozójuk találta meg. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a fiatal férfi és nő szén-monoxid-mérgezésben halt meg.

Egy idős férfi holttestét találták meg a tűzoltók egy fővárosi, XX. kerületi családi házban. A Rózsás utcában egy családi ház szobájában, másfél négyzetméteren volt parázslás, a férfi ennek közepén feküdt.

Legalább 15 embert vittek füstmérgezéssel kórházba Budapest III. kerületéből. Egy ház hatodik emeleti lakása gyulladt ki, egy nő súlyos égési sérüléseket szenvedett. A tűzoltók 17 járművel mentek a helyszínre. A három szobás lakás teljesen kiégett. A mentést nehezítette, hogy a tűz hatására a hőtávvezetékek megsérültek és a radiátorokból melegvíz öntötte el a lépcsőházat, így az épület fűtőrendszerét el kellett zárni.

Erőszakos bűncselekménytől sem volt mentes a hétvége. A fővárosban halálra késelt egy nőt az ismerőse. Az eset a Róbert Károly körúton egy lakásban történt. A 46 éves férfi először megszúrta egy késsel 33 éves ismerősét, majd önmagát is. A nő a kórházban belehalt sérüléseibe, a férfi életveszélyes állapotban van.

Gyöngyösön lövöldözés volt szombat este. Egy férfi többször rálőtt három másik emberre, de nem találta el őket. Az elkövető korábban - egy veszekedés után - több autót is megrongált. A lövöldözés után a helyszínre érkező kommandósok több utcát lezártak Gyöngyösön.

A katasztrófavédelem szóvivője azt mondta: szombat estig 24 óra alatt heten vesztették életüket és 19-en sérültek meg az országban. A tűzoltókat 130 helyszínre, elsősorban balesetekhez és lakástüzekhez riasztották. A 19 sérültből 11 tűzesetnél, 8 pedig közlekedési balesetben sérült meg.

Szombaton három tűz is volt a fővárosban: a XI. kerületben egy hajléktalan vesztette életét, amikor a tűzrakó helyen tűz keletkezett, délután a Hármashatárhegyi úton egy kétszintes épületben keletkezett tűz, a helyszínre érkező 70 tűzoltó megfékezte a lángokat, a balesetben személyi sérülés nem történt.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×