eur:
393.87
usd:
368.5
bux:
66309.86
2024. április 24. szerda György

Budapesti séta Kalasnyikovval

Egy Kalasnyikov gépfegyverhez megtévesztően hasonlító utánzattal sétált egy férfi csütörtök délután Budapest utcáin, és a metróban is szabadon utazhatott. A férfi a "rendőrpalotához" is elment, azonban a rendőrök nem állították meg.

A "látható rendőrséget" tesztelte Polgár Tamás, ismertebb nevén Tomcat. A férfi csütörtök délután Budapest utcáin sétálgatott, vállán egy Kalaskinyov gépfegyverhez megtévesztően hasonlító utánzattal.

Először a Nyugati pályaudvarra ment, ahol néhány méteren keresztül rendőrök is követték, de nem állították meg. A férfi szerint valószínűleg polgárőrnek nézték, mert egy fényvisszaverő, úgynevezett láthatósági mellényt viselt.

A metróban a BKV ellenőrök megnézték a jegyét, a biztonsági őrök pedig beengedték, vállán a géppisztoly-utánzattal.

Polgár Tamás az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai épületéhez is elment, de nem méltatták figyelemre az ott posztoló egyenruhások.

A kirándulás a Ferenciek terén ért véget, ahol odaköszönt egy rendőrjárőr-párnak. Az egyik rendőr utána szaladt, megállította, és elkérte a személyi igazolványát.

A férfit ezt követően az V. kerületi rendőrkapitányságra kísérték és szabálysértés miatt eljárás indítottak ellene.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Schön Péter szerint egyelőre nem indul belső vizsgálat annak kiderítésére, hogy miért nem vették észre a Teve utcánál posztoló rendőrök a méretes gépkarabély-utánzattal sétáló férfit.

Korábban Polgár Tamás demonstrációt tartott a rendőrség előtt, biztonságosabb várost követelve. Társaival akkor egy petíciót is átadott a Budapesti Rendőr-főkapitánynak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×