Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A kormány fizetné ki a végkielégítéseket

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kormány tervei szerint a jövőben valamennyi magyar munkavállaló munkabér-biztosításban részesül - közölte a miniszterelnök a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének kibővített budapesti tanácsülésén. A Fidesz szerint ez azt jelenti, hogy a kormány meg akarja könnyíteni az emberek elbocsátását.

Gyurcsány Ferenc elmondta: ha a munkavállaló munkahelyét felszámolják, akkor a biztosítás alapján az állam a Munka törvénykönyve szerint járó végkielégítést azonnal kifizeti a dolgozónak, és a munkáltató az államnak tartozik majd.

A kormányfő közölte: fejlesztik a munkaügyi ellenőrzést, így például 2007-től a munkavállaló ellenőrizni tudja majd, hogy a munkáltató befizette-e utána a tb-járulékot.

Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője közölte: a kormány ezzel a cégek számára könnyítené meg a dolgozók elbocsátását.

"Az emberek változást akarnak. Munkahelyeket kell teremteni, a meglévő munkahelyeket pedig meg kell védeni. Van bizonyítottan bevált megoldás a probléma kezelésére: a radikális adócsökkentés" - fogalmazott a politikus.

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy teljes foglalkoztatásra, a bérek és a nyugdíjak uniós felzárkóztatására van szükség.

Wittich Tamás azt mondta: követeléseik között első helyen áll az, hogy a második Nemzeti Fejlesztési Terv forrásfelhasználásának középpontjában az életminőség javítása álljon.