Pszichológusok oldják a Borsó-hegyi traumát

Infostart
2006. január 27. 11:56
Egynapos csoportos pszichológiai terápiával segítették azokat a tűzoltókat, akik részt vettek a múlt héten lezuhant szlovák katonai repülőgép mentésében a Borsó-hegyen - erősítette meg az InfoRádió értesülését az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság személyzeti és oktatási főosztályának vezetője. Babák László hozzátette : néhány tűzoltó további segítségre szorul.

Öt pszichológus ötvenkét tűzoltót és katasztrófavédelmi szakembert vizsgált meg csütörtökön – mondta el az InfoRádióban Babák László. Ennyi ember vett részt a mentésben közvetlenül a katasztrófa után.

Tulajdonképpen nem is vizsgálat volt ez, hanem csoportos pszichológiai segítségnyújtás, hogy a mentésben részt vevők fel tudják dolgozni az átélt szörnyű élményeket - tette hozzá.

Babák László közölte: kevés tűzoltónál vették azt észre, hogy komolyabb pszichológiai traumát szenvedtek volna. Kevesebb mint tizen vannak, akik további segítségre szorulnak, velük a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság pszichológusa foglalkozik majd.

A legnagyobb lelki és fizikai igénybevétel azokat a tűzoltókat érte, akik a repülőgép roncsaiból vették ki az elhunytakat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az áldozatok búcsúztatása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Babák László a pszichológiai kezelésrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást