eur:
394.39
usd:
371.27
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

"Nyilvános magánháborúk"

Az InfoRádió információ szerint várhatóan több embert is meggyanúsít a rendőrség Fenyő János meggyilkolásával összefüggésben. A rendőrség nyomoz, de részleteket nem közöl.

Az InfoRádió úgy értesült, hogy várhatóan több gyanúsítottja is lesz a Fenyő–ügynek. Bár a rendőrség nem nyilatkozik, annyit sikerült megtudni, hogy az elkövető és a megbízó még szabadlábon van.

Azt egyelőre nem tudni, hogy magyarok–e a tettesek. A kecskeméti maffiaper egyik szereplője állítólag fontos információkat mondott el a nyomozóknak – erősítették meg az InfoRádiónak.

A HVG nyilvánosságra hozta annak a dokumentumfilmnek a részleteit, amelyben az 1998-ban meggyilkolt Fenyő János azóta már elhunyt bizalmasa beszél a médiavállalkozó ellen elkövetett merénylet előzményeiről.

Perczel Tamás pszichológus 2004-ben adott interjút a Kapu Filmstúdió vezetőjének. A több mint 20 órányi anyagot a HVG információja szerint az Országos Rendőr-főkapitányság lefoglalta, és bizonyítékként kezeli.

A filmben Perczel Tamás azt mondja, hogy a médiacézár „nyilvános magánháborúkat” folytatott, amelyeket képtelen volt befejezni. A pszichológus szerint ilyen volt a Gyárfás Tamás üzletemberrel folytatott vitája is.

Az interjút készító Brády Zoltán, a Kapu Filmstúdió vezetője az InfoRádiónak elmondta, hogy a nyomozók lefoglalták a film vágatlan részeit és egy titoktartási nyilatkozatot is aláírt, így nem beszélhet azokról a részekről, melyek nem kerültek a nyilvánosság elé.

Perczel Tamás szerint „halálos, vérre menő” küzdelmet folytatott Fenyő János a Nap-kelte című televíziós műsor jogaival összefüggésben.

A HVG úgy tudja, hogy Fenyő János információkat gyűjtött Gyárfás Tamásról, amelyeket átadott az akkori belügyminiszternek, Kuncze Gábornak. Ezt a lapnak nyilatkozó szabad demokrata elnök tagadta.

A lap megkereste a Központi Bűnüldözési Igazgatóság akkori vezetőjét, Kiss Ernőt is, akihez állítólag ezek az iratok kerültek. Kiss Ernő azt mondta: nem emlékszik „fű alatt érkezett dossziéra”, ha volt ilyen, akkor ma is megtalálható a rendőrségi irattárban.

Gyárfás Tamás a lap megkeresésére közölte: nincs mit hozzátennie a történtekhez.

Perczel Tamás az interjúban azt is megemlíti, hogy nem Gyárfás Tamás volt az egyetlen, akivel konfliktusba került Fenyő János.

„A Postabank első emberét, Princz Gábort is ki kívánta túrni a médiapiacról” - fogalmaz a HVG. Fenyő János Princz Gáborról is anyagot gyűjtött; erről a Népszava számolt be.

Princz Gábor a lap megkeresésére azt mondta, hogy akkoriban mindenki, aki tehette, rosszat írt a Postabankról.

Perczel Tamás szerint 1998 januárjában megjelent Fenyő János egyik régen eltűnt, Egyesült Államokban élő ismerőse, akit csak Öcsikeként emlegetett. A férfi Székely Herbert üzletember, aki egy videókazettával „zsarolta” Fenyő Jánost.

A HVG felidézve az interjút azt írja: a filmen Fenyő János számára kellemetlen, fiatal korához kötődő ügyek voltak.

Az ügy érdekessége, hogy Fenyő János halála után öt nappal özvegye Londonba utazott Székely Herberttel, majd hazaérkezése után Fenyő cége, a Vico vagyonának egy részét a férfira íratta – mondta Perczel Tamás.

Fenyő János ügyében még mindig nyomoz a rendőrség; a részletekről egyelőre nem nyilatkozik senki.

A Perczel-videó a hvg.hu-n

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×