eur:
393.88
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Iskolabezárás, elbocsátások, személyeskedés

Iskola- és kórházösszevonás, választási plakátok, és városatyák egymás sértegetése miatt megítélt több százezer forintos kártérítések - ezek voltak a fő témái a fovárosi közgyűlés ülésének.

Õsztől jogutóddal megszüntette a Gervay Mihály Postai és Gazdasági Szakközépiskolát a Fővárosi Közgyűlés. A diákok az óbudai Varga István Szakközépiskolában folytathatják tanulmányaikat.

Schiffer János főpolgármester-helyettes azt mondta: az iskolának azért kell költöznie, mert annak belvárosi épületét visszaigényelte az egyház. Évente 1000-rel csökken az iskolákba beiratkozók száma Budapesten – tette hozzá Schiffer János.

Az ellenzék viszont nem értette, miért nem maradhat önálló az intézmény, holott pénz és ingatlan is lenne erre.

A közgyűlés arról is döntött, hogy több mint 100 dolgozót bocsátanak el 3 kórházból. A Szent Lászlóból a racionalizálás miatt, a Madarász utcai és a Heim Pál kórházakból pedig az összevonás miatt kell elküldeni a dolgozókat – mondta Szolnoky Andrea főpolgármester-helyettes.

Újabb 50 középületre, köztérre, fasorra vagy kerületközpontba nem lehet választási plakátokat ragasztani a közgyűlés döntése szerint.

A személyeskedés sem hiányzott a közgyűlésről – tájékoztatott az InfoRádió tudósítója. Grosser János szocialista képviselő azt kérdezte, hogy Kupper András kifizette-e Demszkynek azt az 500 ezer forintot, amit a bíróság szabott ki. Erre azért kötelezték a Fidesz-MKDSZ frakcióvezetőjét, mert egy 10 millió forintos ménest tulajdonított a főpolgármesternek.

Grosser János arra is kíváncsi volt, hogy Kupper András megkapta-e Schiffer Jánostól a neki megítélt 400 ezer forintot, amiért az fasisztának nevezte egy nyilatkozatában.

Kupper András válaszában elmondta: az összeg megérkezett, és ő is kifizeti a kötelezettségét, ha erről megkapja a bíróság értesítését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×