Magyar sikertörténet lehet

Infostart
2006. január 25. 16:24
Nagy az érdeklődés az üvegbeton iránt. A magyar feltaláló, a 29 éves Losonczi Áron mérnök elmondása szerint a jó és még jobb ajánlatok között válogathat. A feltaláló jelenleg Washingtonban tárgyal és mutatja be ötletét.

Ez az első olyan szilárd és tömör építőanyag, amely átereszti a fényt – mondta az InfoRádióban a feltaláló.

Ez úgy lehetséges, hogy optikai szálakat kevernek a betonba, ezek engedik át a fényt.

Losonczi Áron négy éve dolgozik találmányán, már ezalatt is sokan érdeklődtek az üvegbetonról. A terméket művészeti alkotásoknál, dísztárgyaknál és a bútorgyártásban is fel lehet használni.

A legegyszerűbb felhasználása viszont az építőiparban lenne. Az üvegtéglából készült fal kívülről betonnak látszik. De ha rásüt a nap, vagy árnyékok jelennek meg rajta, az belülről érdekes fényhatást kelt.

A csongrádi mérnök elmondta, hogy már most hatalmas az érdeklődés a találmányra. Cége gyártókapacitását már teljesen lekötötték, de valószínűleg hamarosan Japánban is beindul egy gyártósor.

Losonczi Áron szívesen hazahozná a terméket. Mivel nem akar elköltözni Csongrádról, ezért örülne neki, ha ott gyárthatnák a termékét.

A beton viszont nehéz anyag, ezért nem célszerű szállítani. A megoldás a technológia "exportja" lehet, mivel a nyugat-európai cégeknek nagyobb tapasztalatuk van egy új termék kifejlesztésében.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást