eur:
393.77
usd:
365.51
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Jogosan lőtt a rendőr Vecsésen

Jogosan használta fegyverét a Pest megyei Vecsésen az a rendőr, aki tegnap este lelőtt egy kábítószer-csempészéssel gyanúsított férfit egy akció során. Ezt állapította meg az eset utáni parancsnoki vizsgálat.

A Pest Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal helyettes vezetője az Inforádióban elmondta: az Országos Rendőr-főkapitányság bevetési osztálya próbálta elfogni egy vecsési szórakozóhely parkolójában a férfit, aki menekülés közben elsodort egy rendőrt, majd egy másik felé hajtott autójával.

Csecserics István közölte: a rendőr ekkor két célzott lövést adott le a férfira, aki a helyszínen meghalt. Az autóban egy kilogramm kábítószert találtak a rendőrök - tette hozzá. Szólt arról is, hogy az ügyben indított nyomozás során vizsgálják majd a fegyverhasználat jogosságát is.

Az eset kapcsán Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban azt mondta: akciók során a rendőrök évente csak néhány esetben használják fegyverüket, halálos lövés pedig nagyon régóta nem fordult elő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×