eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Vidékpolitikai tanácsot hoz létre a kormány

Nemzeti Vidékpolitikai Tanács megalakítását kezdeményezi a kormány. A fórum a törvénytervezet szerint javaslatok kidolgozásával, állásfoglalások, elemzések készítésével segítné a vidék helyzetének javítását.

Nagy Sándor, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára a kormányszóvivői sajtótájékoztatón elmondta: a legfeljebb 23 tagú tanácsba a tudományos-szakmai, valamint a társadalmi szervezetek és a kormányzati oldal delegálna tagokat.

A politikus szólt arról is, hogy a költségvetés összesen 344,5 milliárd forintot fordít az idén vidékpolitikai célokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×