Már igényelhető a rezsikompenzáció Budapesten

Infostart
2006. január 24. 08:37
Megkezdte az idei rezsikompenzációs igények felvételét a Hálózat a Budapesti Díjfizetőkért és Díjhátralékosokért Alapítvány. Jelentkezni a kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálatánál lehet. Tavalyhoz képest változtak a feltételek.

A távfűtéshez, a víz-, a csatorna- és a szemétdíjhoz lehet támogatást kérni hétfőtől. A távfűtéshez az a család adhat be igényt, amelyben az egy főre jutó nettó jövedelem nem éri el a 45.000 forintot. Egyedülállóknál 55.000 forint a jövedelemhatár – mondta el az InfoRádióban a szervezet elnöke.

A téli hónapokban 4.000 ezer forint a támogatás, nyáron 800 forint, tavasszal pedig 2.500. Egy család egész évben, a téli kiegészítő támogatással együtt összesen 37.000 forintot kaphat – közölte Győri Péter.

Akik nem távfűtéses lakásban laknak, azok a víz-, a csatorna- és a szemétdíjhoz kérhetnek támogatást. Összesen havonta 1.600 forint adható azoknak, akik 40.000 forintnál kevesebb jövedelemből élnek. A támogatást főleg azoknak adják, akik rendszeres szociális segélyt is kapnak az önkormányzattól.

Az alapítvány tavaly 40 ezer embernek adott támogatást a víz- és csatornadíjhoz, és 15 ezer távfűtést fizető családot segített. Idén 1,8 milliárd forintot osztanak szét.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást