eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Hírzárlat a második élődonoros májátültetés ügyében

Reményt keltő állapotban az újabb májátültetésen átesett kiskány; Sokan veszíthettek a 13. havi bérből; Megszaporodnak a felszámolások - címek a reggeli lapokból.

Népszabadság

A lap információi szerint jól van, és hamarosan elkerül az intenzív osztályról az a két és fél éves kislány, akin néhány nappal ezelőtt - Magyarországon másodikként - élődonoros szervátültetést végeztek.

A gyerek a múlt hét elején került fel a sürgősségi várólistára. Január 19-én a transzplantációs klinika vezetői jelezték: már nincs szükség a szervre, mert élő donorhoz folyamodnak.

A beavatkozással kapcsolatban Járay Jenő, a Semmelweis Egyetem Transzplantációs Klinikájának vezetője - ellentétben az első élődonoros átültetés látványos megjelenítésével - hírzárlatot rendelt el.

Magyarorszáon kevésbé tekintik veszélyforrásnak a kisebbségeket és a menekülteket, mint számos térségi országban. A lap egy olyan felmérésből idéz, amelyet 13 volt szocialista országban végeztek.

Magyar Nemzet

Az újság arról számol be, hogy az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács rendkívüli összehívását kezdeményezi több szakszervezet a 2004-es, 2005-ös 13. havi bérek körül kialakult kaotikus helyzet tisztázására.

Az érdekvédők szerint tavaly több ezren vesztették el plusz egyhavi bérüket, a fegyveres testületeknél pedig újra kellene számolni azok nyugdíjalapját, akik 2004-ben vonultak nyugállományba.

Újra kiírják az új mentőhelikopterek beszerzéséről szóló tendert - értesült a lap. Az egészségügyi tárca közölte, hogy nyolc cég jelentekezett, köztük az egyik legnagyobb, mentőhelikoptert gyártó amerikai társaság.

Világgazdaság

A lapból megtudhatják, hogy a hitelkártyákat tartják a tavalyi karácsony előtti fogyasztásihitel-szezon sikertermékének az újság által megkérdezett bankok.

A kibocsátott kártyák száma és a kihasznált hitelkeretek nagysága érezhetően megnőtt. A folyószámlahitelek értékesítése jóval egyenletesebb, ugyanakkor azoknál is megfigyelhető a hitelkeretek kihasználtságának év végi növekedése.

Hamarosan érdekképviseleti vélemények is befolyásolják majd a munkaügyi felügyelők vizsgálódásait. Az ipartestületek főleg a feketefoglalkoztatás ellen lépnének fel, a szakszervezetek pedig a munkaidőre vonatkozó jogszabályok szigorúbb betartását várják.

Napi Gazdaság

Az újság arról ír, hogy az év közepén megnő a felszámolási eljárások száma. Akkor ugyanis hatályba lép a felszámolásokról és csődeljárásról szóló törvény több módosítása is, és még az új szabályok bevezetése előtt sok cég lesz, amely maga „dobja be a törülközőt”, illetve amely ellen hitelezőik nyújtják be a felszámolási kérelmet, a jelenleg hatályos szabályok szerint. Az új szabályok ugyanis megnövelik a cégvezetés és a tulajdonosok felelősségét.

Az ekhót senki nem ismeri, mert a cégeke nem akarják megismerni - mondta a lapnak Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke. Van olyan cég, amely végrehajtási rendeletre vár, holott adózási ügyben ilyet nem adnak ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×