eur:
393.88
usd:
369.07
bux:
65865.83
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Eltörött egy hőtávvezeték a fővárosban

Eltörött egy hőtávvezeték a fővárosban, a Vágóhíd és a Temesvár utca sarkán. A vezeték egy csepeli iskolát lát el.

A Főtáv Rt. vezérigazgató-helyettese az InfoRádióban azt mondta: nem kizárt, hogy a nagy hideg miatt az ezer kilométer hosszú budapesti csőrendszerben valahol hiba keletkezik, de ezeket hamar ki tudják javítani.

Scheithauer Imre elmondta: a mostani hidegben melegebb vizet továbbítanak a vezetékekben, ezért nagyobb a cső hőtágulása. A Temesvár utcánál is ezért törhetett el a hegesztésnél a vezeték.

Az igazgató-helyettes azt ígérte, hogy két órán belül megszüntetik a hibát. Az iskolában ezalatt is van fűtés, legfeljebb 1 fokkal csökkenhet a hőmérséklet.

A távhőszolgáltató az ezer kilométeres csőhálózatnak csak a 20 százalékát tudja rendszeresen ellenőrizni. A vezetékek 80 százaléka a föld alatt van.

Scheithauer Imre azt mondta, hogy a csövek állapota megfelelő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×