eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Helyreáll az orosz gázszállítás

Továbbra is biztosítani lehet a zavartalan gázellátást Magyarországon - mondta a gazdasági és közlekedési miniszter szóvivője.

Ábrahám Gergely azután beszélt erről, hogy a jövő hétre előrejelzett hideg időjárással összefüggésben Kóka János miniszter részvételével rendkívüli energiabiztonsági értekezletet tartottak.

Ábrahám Gergely hangsúlyozta: vészhelyzetben a kormány elrendeli az ipari fogyasztók gázfelhasználási korlátozását, de jelenleg erre sincs szükség.

Tegnap Kóka János az InfoRádióban úgy fogalmazott: arra törekednek, hogy az ipari nagyfogyasztók számára is csak a legvégső esetben vezesennek be gázkorlátozást.

Hangsúlyozta: ígéretet kaptak az orosz Gazpromtól arra, hogy mától már ismét a szokásos mennyiségű földgáz érkezik Magyarországra.

Hozzátette: télen naponta mintegy 70 millió köbméter gázt használnak fel Magyarországon, de a tartalékok ennél 25 százalékkal több fogyasztásra is lehetőséget adnának.
A Mol-csoport kommunikációs igazgatója pénteken az InfoRádióban azt mondta: további fogyasztói korlátozást rendelnek el, ha Oroszországban folytatódik, Magyarországon pedig tartóssá válik az előrejelzett hideg idő.

Ferencz I. Szabolcs hangsúlyozta: az intézkedés elsősorban ipari nagyfogyasztókat érinthet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×