Dávid Ibolya a Kádár-rendszer kísérteteiről

InfoRádió / MTI
2006. január 21. 13:14
A Magyar Demokrata Fórum szerint a választási kampánynak a programok megvalósításának lehetőségeiről és a költségvetési hiány csökkentésének eszközeiről kell szólnia.

A kisebbik ellenzéki párt elnöke a szervezet országos választmányának ülésén azt mondta: az MDF számára kihívást jelent annak bebizonyítása, hogy lehet és kell is felelősen és őszintén politizálni.

Az MDF feladata, hogy visszaszorítsa a két nagy párt által kínál „mézesmadzag-politikát” – mondta Dávid Ibolya. Hozzátette: az MSZP és a Fidesz megvalósíthatatlan álmokat ígér a választóknak a hatalom megszerzése érdekében

"Balról, és most már jobbról is kísértenek a Kádár-rendszer legostobább hagyományai. Kiskorúnak nézik a választókat, jólétet, dübörgő gazdaságot, teljes foglalkoztatást, gondoskodást hazudnak, miközben szeptembertől soha nem látott megszorító intézkedésekre kényszerül az ország, bárki legyen is kormányon" - mondta Dávid Ibolya.

A politikus a fontos célok között a nagy ellátórendszerek átalakításáról, a teljesítmény értékeléséről és az önkormányzati reformról beszélt.

Hozzátette: az MDF programjának két legfontosabb eleme, hogy erőteljes gazdasági fordulatra, valamint a korrupció megszüntetésére van szükség.

Ennek eszközeként említette az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését, egy központi közbeszerzési hivatal, valamint egy korrupcióellenes hivatal felállítását.

Az MDF újra megbecsült politikai erő, amelyet tisztelet övez – jelentette ki Dávid Ibolya.

Az országos választmány úgy döntött, hogy a párt országos listáját az MDF elnöke vezeti majd.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást