eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az MDF a pártok túlköltekezése ellen

Az ország nem létezhet nemzeti összefogás nélkül. Ennek megteremtéséhez szükséges az a nemzeti minimum, amelyben a pártok mindenkor egyetértenek - mondta az MDF elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Dávid Ibolya hozzátette: ez az elképzelés már a két nagy pártnál is megjelent, de csak a retorika szintjén.

Elmondta, hogy a Normális Magyarországért program az alapja a Magyar Demokrata Fórum választási stratégiájának.

Az MDF korszerű, konzervatív gazdaságpolitikát hirdet, amellyel megvalósítható a teljesítményelvű Magyarország - közölte a párt elnöke.

Dávid Ibolya megismételte: az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését szorgalmazzák, mert a külföldi adatok alapján ez a lépés hozzájárul a feketegazdaság visszaszorításához, erősíti a gazdasági növekedést, vonzza a befektetőket.

Hozzátette: ezt bizonyítják az egyszerűsített vállalkozói adó bevezetése óta eltelt évek tapasztalatai is.

Az MDF elnöke szólt arról is, hogy január 25-én tárgyalja az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága a párt kampányfinanszírozásról szóló javaslatát.

Dávid Ibolya hangsúlyozta: a tervezetet az Állami Számvevőszék is támogathatónak tartja. Hozzátette: az indítvány célja a kampányra fordított pénzek átláthatóságának biztosítása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×