Szociálpolitika jobbról és balról

Infostart
2006. január 20. 13:28
A Fidesz szerint a korábbinál rosszabbul élnek ma a családok, mert drasztikusan emelkedtek a megélhetési költségek. Az MSZP állítja: a jelenlegi kormány több pénzt fordít család- és szociálpolitikára, mint az elődje.

A Fidesz szociális kabinetje 17 civil szervezettel egyeztetett. A találkozó után a párt frakcióvezető-helyettese az InfoRádióban azt mondta: az utóbb négy évben jelentősen növekedtek a rezsiköltségek.

A gáz ára 67, a villamos energiáé 40 százalékkal emelkedett, miközben csökkent a családok támogatása - tette hozzá Mátrai Márta.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy miközben a kormány dupla családi pótlékról beszél, megszüntette a családi adókedvezményt, a rendszeres gyermekvédelmi támogatást, valamint ennek és a családi pótléknak a 13. havi juttatását.

Török Zsolt, szocialista országgyűlési képviselő az InfoRádióban úgy vélte: a jelenlegi kormány több pénzt fordít család-, és szociálpolitikára, mint az Orbán-kabinet.

Hozzátette: az egy gyerekre jutó átlagos támogatás 9800 forint volt az Orbán-kormány idején, jelenleg pedig majdnem 14 ezer forint.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Mátrai Márta (Fidesz) a családtámogatási rendszerrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Török Zsolt (MSZP) a családtámogatási rendszerrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást