Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Engedély kell a telefonos kampányhoz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az adatvédelmi biztos szerint csak akkor továbbítható telefonon, e-mailben vagy sms-ben kampánycélú tájékoztatás, ha az előfizetők előzetesen már beleegyeztek abba, hogy fogadnak ilyen információkat.

Péterfalvi Attila az InfoRádióban elmondta: arra kéri a politikai élet szereplőit, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a polgárok magánszférájának védelmére.

Az ombudsman állásfoglalásában a telefonon, az e-mailen, illetve az sms-en folytatott kampány kérdéseivel foglalkozik, valamint a választási kampányt segítő önkéntesek és a pártszimpatizánsok adatainak kezelési szabályaira hívja fel a figyelmet.

MSZP: nem kell változtatni a kampányeszközökön

Az MSZP a törvényi keretek közt élni kíván az elektronikus kampány eszközeivel - mondta az InfoRádióban a párt szóvivője.

Nyakó István szerint eddig is az adatvédelmi előírásokat betartva kampányoltak, így az adatvédelmi biztos előírásai miatt nem kell módosítaniuk a kampányeszközök használatán.

Mint mondta, az MSZP hivatalosan megvásárolt adatbázist használ, és engedélyt kér az előfizetőktől.

A Fidesz a személyes kapcsolatban bízik

A Fidesz a kampány során elsősorban személyesen kívánja megkeresni az embereket, de élni fog az elektronikus hirdetési felületekkel is - nyilatkozta az InfoRádiónak a Fidesz képviselője.

Nyitrai Zsolt azt mondta: nyilvántartást vezetnek azok adatairól, akik a Fidesz aláírásgyűjtő akcióiban ehhez hozzájárultak. Mint mondta: ezeket a kérdőíveket a párt minden esetben egyeztette az adatvédelmi biztossal.