eur:
395.88
usd:
372.83
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Engedély kell a telefonos kampányhoz

Az adatvédelmi biztos szerint csak akkor továbbítható telefonon, e-mailben vagy sms-ben kampánycélú tájékoztatás, ha az előfizetők előzetesen már beleegyeztek abba, hogy fogadnak ilyen információkat.

Péterfalvi Attila az InfoRádióban elmondta: arra kéri a politikai élet szereplőit, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a polgárok magánszférájának védelmére.

Az ombudsman állásfoglalásában a telefonon, az e-mailen, illetve az sms-en folytatott kampány kérdéseivel foglalkozik, valamint a választási kampányt segítő önkéntesek és a pártszimpatizánsok adatainak kezelési szabályaira hívja fel a figyelmet.

MSZP: nem kell változtatni a kampányeszközökön

Az MSZP a törvényi keretek közt élni kíván az elektronikus kampány eszközeivel - mondta az InfoRádióban a párt szóvivője.

Nyakó István szerint eddig is az adatvédelmi előírásokat betartva kampányoltak, így az adatvédelmi biztos előírásai miatt nem kell módosítaniuk a kampányeszközök használatán.

Mint mondta, az MSZP hivatalosan megvásárolt adatbázist használ, és engedélyt kér az előfizetőktől.

A Fidesz a személyes kapcsolatban bízik

A Fidesz a kampány során elsősorban személyesen kívánja megkeresni az embereket, de élni fog az elektronikus hirdetési felületekkel is - nyilatkozta az InfoRádiónak a Fidesz képviselője.

Nyitrai Zsolt azt mondta: nyilvántartást vezetnek azok adatairól, akik a Fidesz aláírásgyűjtő akcióiban ehhez hozzájárultak. Mint mondta: ezeket a kérdőíveket a párt minden esetben egyeztette az adatvédelmi biztossal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×