Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az Altus elnyelte a Nomentanát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Folytatódik a Nomentana-történet; nagy üzlet a választás; Las Vegas épül Bezenyében; komoly károkat okoznak a buszrongáló vandálok. Olvassa el lapszemlénket.

A Magyar Nemzet szerint a fantom Nomentana Kft. létezése látszatának fenntartása érdekében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök attól sem riadt vissza, hogy megtévessze a hatóságot. Azért, hogy elkerülje a nem létező cég leleplezését, a Nomentana a cégbíróság és az APEH ügykezelési rendjét is kijátszotta egymással szemben. A lap szerint a Nomenta kft-t végül az Altus Rt. nyelte el, amely évekkel később a kényelmetlenné vált Fittelinát is eltüntette az illetéktelen szeme elől.

A Népszabadságban az olvasható, hogy évente nyolc és fél millió forint kárt okoznak a BKV-nak ismeretlen tettesek csak az utastájékoztató eszközök rongálásával. Rendszeresen lopják a járművekről a járatszámot és a megállókat tartalmazó műanyag táblákat; ezek pótlására évente csaknem ötmillió forintot költ a cég.

A Napi Gazdaság cikket közöl arról, hogy becslések szerint 3 milliárd forintos üzlet rejlik a tegnap elstartolt választási kampányban, ám a pénz elnyelésére szóba jöhető ipar- és szolgáltató ágak képviselői szerint nem a következő hetek alapozzák meg idei nyereségtervüket. A pártok költéseinek elsősorban a média-, a nyomdaipar, illetve a posta lehet a befogadója, de közülük egyedül a Multireklám Rt.-nél nyilatkoztak úgy, hogy szép reményeket fűznek a kampányhoz.

A Világgazdaság arról számol be, hogy hamarosan csaknem egymilliárd euro értékű idegenforgalmi- és szerencsejátékipari beruházássorozat kezdődik a nyugat-magyarországi Bezenye környékén, miután a Pénzügyminisztérium a napokban kiírta a kaszinók üzemeltetésére vonatkozó pályázatot. A Las Vegas-i kaszinóüzemeltető vállalat csaknem 500 millió euróért létesít kaszinókat, egy osztrák vállalkozás pedig körülbelül ugyanennyit szán egy különböző hotelekből, és szolgáltató egységekből álló élményvárosra, amelyhez később elnyerheti a kormány támogatását is.