eur:
392.88
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Göncz Kinga: megszünt a családtámogatás igazságtalansága

Megszünt a családtámogatási rendszer igazságtalansága - mondta a szociális miniszter. Göncz Kinga szerint a változtatás másik előnye, hogy célzottan lehet a családokat támogatni. A Fidesz családellenesnek tartja a jelenlegi szabályozást.

Göncz Kinga a kormányülés utáni tájékoztatón azt mondta, hogy a támogatás fő eszköze az egységesített családi pótlék lett, amely minden gyermeknek automatikusan jár.

Hozzátette: 2002-ben, az előző ciklus végén egy gyermekre átlagosan 9.800 forint támogatás jutott, ebből a családi pótlék 5.200 forintot tett ki.

Az idén 13.800 forint a támogatás, amelyből a családi pótlék 12.000 fotint - mondta Göncz Kinga.

Harrach Péter, a Fidesz-frakció szociális kabinetjének vezetője azt mondta, hogy a mai szabályozás családellenes, a magyar adórendszer "bünteti" a családokat.

A vészes népességfogyás az egyik legnagyobb kihívás, ezért sürgősen változtatni kell a családpolitika jelenlegi rossz irányán - mondta.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×