Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Interneten a felvételi tájékoztató kiegészítése

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kedd estétől az interneten, szerdán pedig több napilapban is olvasható a felsőoktatási felvételi tájékoztató kiegészítése, amely 122 új képzési formát tartalmaz. A listán mesterképzések nem szerepelnek, mert ilyeneket a felvételi tájékoztató megjelenése óta nem akkreditáltak.

Az oktatási tárca közlése szerint a diákok bachelor képzési formák közül választhatnak a www.om.hu és a www.felvi.hu internetes oldalakon kedd este nyolc órától megjelenő kiegészítésben.

A listán mesterképzések nem szerepelnek, ilyeneket ugyanis nem akkreditált a felvételi tájékoztató megjelenése óta a Magyar Akkreditációs Bizottság.

Az intézményekben eddig nem létező, de most újonnan induló alapszakok államilag támogatott irányszámát az adott intézmény, kar létszámán belül határozták meg, az nem növeli a felvehető összlétszámot.

Az idén március 1-jétől életbe lépő új törvény szerint mindenki az állam 12 félévet támogat, ennek feltétele az, hogy a jelentkezőt felvegyék az államilag finanszírozott (a tájékoztatóban "Á" jelű) képzésre.

Költségtérítéses képzésben már megszerzett oklevéllel is lehet jelentkezni államilag támogatott képzésre.

Ha valaki már főiskolai diplomával rendelkezik, akkor a 12 félévből fennmaradó támogatott képzési idő kiegészítő alapképzésben (K) vagy később mesterképzésben vehető igénybe.

A február 15-ig benyújtandó jelentkezésnél a felvételi tájékoztatót és a kiegészítést együtt kell figyelembe venni.