eur:
393.58
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Gyurcsány: nem ígérgetnek, hanem programot hirdetnek

Az állam működésének átalakítását és Magyarország fejlesztését állítja választási programja középpontjába az MSZP. Erről a kormányfő beszélt a Magyar Televízió Az Este című műsorában.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: az államháztartási hiányt úgy akarják csökkenteni, hogy nem azok terheit növelik, akiknek egyébként is nehéz az életük.

A miniszterelnök a konvergencia program brüsszeli kritikájával összefüggésben azt mondta: az utóbbi egy évben 1,4 százalékkal csökkentették az államháztartási hiányt, és ha sikerül tartani ezt a tempót, akkor 2008-ig el lehet érni a maastrichti követelményekben meghatározott 3 százalékos deficitet.

Mire elkezdődik a parlament tavaszi ülésszaka, elkészül az a törvényjavaslat, amely rögzíti a maastrichti kritériumok teljesítésének programját – közölte Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő ígéretet tett arra, hogy a választási kampányban nem ígérgetnek majd, hanem választási programot hirdetnek.

Az elmúlt években történtek közül a miniszterelnök a családtámogatási rendszer átalakítását emelte ki, amellyel „40 százalékkal több pénz jut el átlagosan egy családhoz, mint 2002 közepén”.

Közölte: ebben a parlamenti ciklusban 150 ezernél több lakás épült, a kis- és közepes vállalatok árbevétele és eredménye pedig 40 százalékkal emelkedett.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×