Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány: nem ígérgetnek, hanem programot hirdetnek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az állam működésének átalakítását és Magyarország fejlesztését állítja választási programja középpontjába az MSZP. Erről a kormányfő beszélt a Magyar Televízió Az Este című műsorában.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: az államháztartási hiányt úgy akarják csökkenteni, hogy nem azok terheit növelik, akiknek egyébként is nehéz az életük.

A miniszterelnök a konvergencia program brüsszeli kritikájával összefüggésben azt mondta: az utóbbi egy évben 1,4 százalékkal csökkentették az államháztartási hiányt, és ha sikerül tartani ezt a tempót, akkor 2008-ig el lehet érni a maastrichti követelményekben meghatározott 3 százalékos deficitet.

Mire elkezdődik a parlament tavaszi ülésszaka, elkészül az a törvényjavaslat, amely rögzíti a maastrichti kritériumok teljesítésének programját – közölte Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő ígéretet tett arra, hogy a választási kampányban nem ígérgetnek majd, hanem választási programot hirdetnek.

Az elmúlt években történtek közül a miniszterelnök a családtámogatási rendszer átalakítását emelte ki, amellyel „40 százalékkal több pénz jut el átlagosan egy családhoz, mint 2002 közepén”.

Közölte: ebben a parlamenti ciklusban 150 ezernél több lakás épült, a kis- és közepes vállalatok árbevétele és eredménye pedig 40 százalékkal emelkedett.