Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Drágán kampányolnak a szocialisták Edelényben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Sztrájkhangulat a Magyar Rádióban. Drága szocialista kampány Edelényben. Széles Gábor visszavásárolná az Ikarust? Dömpingvám várhat a kínai cipőkre. A hétfő reggeli lapokat szemléztük.

A Népszabadság arról ír, hogy sztrájkhangulat van a Magyar Rádióban. A lap szerint az államfő segítségét kéri a közrádió négy szakszervezeti vezetője és üzemi tanácsának elnöke. Azt írják Sólyom Lászlónak: "A Magyar Rádió részben belső, másrészt külső okok miatt, eljutott működőképességének határához, sőt: időnként már csak a tehetetlenség lendíti előre, tartja - látszatra - életben." Az intézménynek Kondor Katalin mandátumának lejárta, azaz augusztus óta nincs elnöke. Így nincs, aki meghozza azokat a döntéseket, amelyek kizárólag elnöki hatáskörbe tartoznak.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az ország legszegényebb térségében, az edelényi országgyűlési választókerületben meglehetősen drága kampányt folytat az MSZP, hiszen a párt jelöltje, a miskolci Gúr Nándor sok tíz millió (egyes vélemények szerint százmillió) forintos kiadással próbálja megnyerni magának a választókat. A lap azt írja: úgy látszik, az Egészségügyi Minisztérium, valamint az Alapítvány a Modern Baloldalért (Amőba) aktivistái szintén beszálltak a nagy versengésbe, több településen megjelentek, s azt állították: egészségügyi szűréssel szeretnék segíteni a vidék lakosságát, főleg az időseket.

A Napi Gazdaság cikkéből kiderül: Székesfehérváron arról beszélnek, hogy Széles Gábor visszavásárolja egykori cégét, amely egy 1999-es adásvétel után idővel a Fiat-csoporthoz tartozó Irisbus tulajdonába került, és amelyet Ikarusbus Rt-re kereszteltek. Jelenleg ez a cég birtokolja az Ikarus márkanevet is. Mivel azonban Széles Gábor titoktartási nyilatkozatot írt alá, február elejéig nem sokat lehet tudni az ügyről. A vállalkozó egyébként többször is megpróbálta visszaszerezni az egykori autóbuszgyárat, ám a tárgyalások nem hoztak eredményt.

A Világgazdaság arról ír, hogy dömpingvám vár a kínai cipőkre. Szabad utat adott ugyanis a kínai cipőimporttal szembeni kereskedelmi szankcióknak az Európai Unió. Az elvi döntés alapján Brüsszelnek április 7-ig kell kidolgoznia a lépések részleteit. A magyar piacon a teljes forgalom harmadára tehető a dömpinggyanús áron behozott kínai lábbelik részesedése.