eur:
394.36
usd:
370.11
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Az államfőtől kérnek segítséget a Magyar Rádió szakszervezetei

A Magyar Rádió helyzetének rendezését kéri közös levelében több rádiós szakszervezet és az intézmény üzemi tanácsa az államfőtől, a miniszterelnöktől és az Országgyűlés elnökétől.

A dokumentum aláírói arra kérik az államfőt: éljen az alkotmány biztosította jogával, és tegye meg a szükséges lépéseket azért, hogy a közszolgálati médium visszanyerje működőképességét - közölte a Független Rádiós Szakszervezet.

A levélben a többi között az áll: a Magyar Rádió gazdasági csőd-közeli állapotban van, a munkavállalók sztrájkra készülnek.


A részvénytársaságnak jelenleg sem elnöke, sem korlátozott elnöki hatáskörrel rendelkező vezetője nincs, ami a társasági törvény szerint jogszerűtlen.


A válság oka az, hogy a nagykuratórium a decemberi nyugdíjazási botrány során visszavonta a szervezeti és működési szabályzatnak azt a módosítását, amely lehetővé tette, hogy a két alelnök, Hollós János és Gőblyös István eseti jelleggel eljárhasson az elnöki jogkörbe tartozó ügyekben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×