Új tendert ír ki a mentőszolgálat

Infostart
2006. január 13. 17:21
Új közbeszerzési tendert ír ki a napokban a légi mentésre az Országos Mentőszolgálat. Győrfi Pál szóvivő szerint várhatóan néhány hét múlva szolgálatba állhatnak azok a helikopterek, melyeket nemrég a rendőrség lefoglalt.

Az Országos Mentőszolgálat készen áll arra, hogy harmadszorra is kiírja a közbeszerzési eljárást, de mivel számos jogorvoslati kérelem érkezett az előző tenderekkel kapcsolatban, meg kell várni amíg ezek tisztázódnak – mondta a szervezet szóvivője az InfoRádiónak. Ha ez megtörténik, utána hamar kiírják az új tendert.

A jogorvoslati kérelmek vizsgálatakor eddig mindössze egyetlen olyan pontot talált a közbeszerzési döntőbíróság, amely miatt pénzbüntetéssel sújtotta a mentőszolgálatot – hangsúlyozta Győrfi Pál, hozzátéve, hogy ezt a döntést is vitatják.

A mentőszolgálat szóvivője szerint azok a helikopterek, amelyeket az eddigi üzemeltetőtől lefoglalt a rendőrség, hamarosan visszakerülhetnek a légimentő-szolgálathoz.

Ezekkel egészen addig meg tudják oldani hat légibázis folyamatos ellátását, amíg a korszerűtlen gépeket a közbeszerzési eljárással vásárolt új gépekre le tudják majd cserélni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Légi mentés - új tender
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást