eur:
394.63
usd:
371.87
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Influenza fenyegeti a májátültetett kislány életét

Influenzavírus okozta a májátültetés után kialakult fertőzést annál a kislánynál, aki Magyarországon először élő donortól kapott májat. - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Epidemiológiai Központ fővirológusa.

Berencsi György hozzátette: bár elmúlt az a két nap, amíg be lehetne vetni az influenza elleni Tamiflu nevű gyógyszert, de szerinte most is életmentő lehetne.

"A gyógyszer gyártója, a Roche azonban zárolta a készleteket, így a gyógyszer egy adagját a fiam adja fel Nyíregyházáról expressz postával, holnapra ér ide, akkor beviszem a klinikára" - tette hozzá Berencsi György.

A Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának igazgatója elmondta: éjszaka minden klinikai paramétere romlott a kislánynak.

Járay Jenő professzor csütörtökön azt közölte, hogy kritikus, kóma közeli állapotban van a beteg, a máj- és veseműködése leállt, gépekkel tartják életben, és legfeljebb 48 órája van hátra, ha nem találnak számára új májat.

A professzor hozzátette: a gyermeket visszavették az országos transzplantációs várólistára, és az egészségügyi miniszter engedélyével külföldön is keresnek számára életmentő szervet.

A 4 éves kislány máját január 4-én, 18 órás műtéttel távolították el, majd édesapja bal oldali májlebenyét kapta meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×