eur:
393.77
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az MSZP elszámoltatná a Fideszt a Magyar Vizsla ügyében

A szocialisták szerint a Fidesz áll a Magyar Vizsla című kiadvány mögött, emiatt azt követelik, hogy az ellenzéki párt számolja el választási költségei között azt a pénzt, amelyet a nyomtatásra, a terjesztésre és a hirdetésre költött. Újhelyi István, az MSZP alelnöke az InfoRádióban közölte: a költségek elérhették a 100 millió forintot is. A szocialisták elnöke a köztársaság védelmére szólított fel, és beszálltak a vitába a kisebb pártok is.

Cui prodest?

Újhelyi István azt mondta, hogy piaci információjuk szerint a Magyar Vizslát 800 óriásplakáton, 250 hirdetőoszlopon és 800 poszteren reklámozzák.

Kinek éri meg Magyarországon ilyen horderejű kampánnyal a kormányzatot támadni? Egészen biztosan csak a Fidesznek – vélekedett a szocialista politikus.

Újhelyi István arra a kérdésre, hogy hogyan jutottak a Magyar Vizslába szánt egyik oldal elfaxolt másolatához, azt mondta: valaki anonim módon juttatta el hozzájuk.

Míg Orbán Viktor a Magyar Vizslának szurkol, addig az MSZP azért drukkol, hogy „ne lehessen ilyen hazugságáradattal, ilyen kampánykiadványokkal és ilyen sunyi magatartással” jó választási eredményt elérni – közölte az alelnök.

Hajrá, Vizsla!

Újhelyi István ezzel arra utalt, hogy a Fidesz elnöke a közrádióban kedden azt mondta: "Sok sikert kívánok a civil szervezetnek, amelyik kiadja (...), meg sok sikert kívánok az újságnak is. Hajrá, Vizsla!"

Orbán Viktor közölte: az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége által kiadott Magyar Vizslát pártjához akarják „kötni”, de ez meglátása szerint nem jár sikerrel.

Hozzátette: azt kell megvizsgálni, hogy mit állít a lap, és az megfelel-e a valóságnak.

Az MDF is beszáll

Az MDF szerint a Magyar Vizsla-ügy újabb bizonyíték arra, hogy „a két „mamutpárt (…) nem sokban különbözik egymástól, hiszen mindketten a demokráciához méltatlan eszközöket igénybe véve képviselik álláspontjukat, és politikájuk már rég nem az emberekről, hanem csak egymás lejáratásáról szól”.

Herényi Károly frakcióvezető InfoRádióhoz eljuttatott közleményében azt írta, hogy a Fidesz a bizonyítékok ellenére is letagadta „a mindenki számára világos tényt”, a szocialisták viszont „a Kádár-korszakot idéző hatalomgyakorlási technikával jutottak” a faxmásolathoz.

Az SZDSZ kevesebb Magyar Vizslát szeretne

Az SZDSZ közleményben közölte: megütközve szemlélik, ahogy a választási kampány főszereplőjévé a "konzervatívok alig álcázott kampánylapja vált".

"Annak sem örülünk, hogy Orbán Viktor a Magyar Vizslát reklámozza, és szavai szerint bárcsak Kerényi Imrékkel lenne tele az ország. (...) Mi liberálisok úgy látjuk, kevesebb Kerényi és kevesebb Magyar Vizsla tenne jót igazán az országnak" - írták a szabad demokraták.

Hiller a köztársaság megvédésére szólít

Az MSZP elnöke a Magyar Vizsla-ügy, és a Kerényi Imre rendező kijelentését megvédő Orbán-nyilatkozat kapcsán a köztársaság védelmére szólított fel.

"Magyarország határponthoz érkezett, mert a Kerényi Imre által kívánt forradalmat csak a fennálló rend ellen lehet megindítani. A meglevő rend pedig Magyarországon a demokrácia. Védjük együtt a magyar demokráciát! Védjük együtt közös hazánkat, a Magyar Köztársaságot!" - jelentette ki Hiller István.

A Fidesz közleményben válaszolt a szocialista elnök kijelentéseire. A dokumentum szerint Magyarországot az együttműködés viheti előre, nem pedig az emberek egymás ellen fordítása.

Pokorni a kormányváltás utáni időszakról

A Fidesz alelnöke szerint a Magyar Vizslát kiadó szervezet igazi próbája a választások után lesz.

Az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége csak akkor nevezhető majd minden értelemben független civil szervezetnek, ha a kormányváltás után hasonló keménységgel bírálja az új minisztereket is - mondta Pokorni Zoltán.

"Sokaknak fáj az igazság!"

A Magyar Vizsla kiadása sokkal kevesebbe kerül, mint amennyit a kormány egy nap alatt közpénzekből önmaga reklámozására költ - mondta a lapot kiadó Adózók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke.

"Úgy tűnik, sokaknak fáj az igazság, és az, hogy tájékoztatjuk az embereket a valóságról" - jelentette ki Horváth Éva.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×