Törvénnyel segítené a családi gazdaságokat a Fidesz

Infostart
2006. január 9. 16:21
Jogszabály megalkotását javasolja a Fidesz a családi agrárvállalkozások helyzetének javítására. Az agrártárca szerint számukra minden gazda egyenértékű.

Font Sándor, a nagyobbik ellenzéki párt országgyűlési képviselője az InfoRádióban azt mondta: a törvényben rögzítenék a vállalkozások szerepvállalását a beszállításban, a feldolgozóiparban és a kereskedelemben.

Az ellenzéki politikus úgy vélte: a kormány tönkretette a hazai kis- és középbirtokos réteget, és nem akadályozta meg, hogy külföldről bizonytalan eredetű élelmiszer "árassza el" Magyarországot.

Az Európai Unió statisztikai hivatalának legutóbbi jelentése szerint az elmúlt másfél-két év alatt a magyar gazdák jövedelme csökkent a legnagyobb mértékben az új uniós tagországok közül – hangsúlyozta Font Sándor.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szerint számukra minden gazda egyenértékű, a kisbirtokosokat pedig támogatásokkal ösztönzik a szövetkezésre - mondta el az InfoRádiónak a tárca politikai államtitkára, Pásztohy András.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Pásztohy András, az FVM politikai államtitkára
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Font Sándor, Fidesz
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást