Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Néhány cím a mai napilapokból: Az újságíróktól fél az állam?, Pilótaképzés milliárdos veszteséggel.
Népszabadság

A lap szerint zárószavazásra vár az Országgyűlésben a minősített adatok védelméről szóló törvényjavaslat, amely újraírná azokat a feltételeket és indokokat, amelyek alapján egy-egy ügyet, vagy dokumentumot titkosítani lehet. Az újságírókkal szembeni szigor azonban nem enyhül: gondatlan államtitoksértés esetén is súlyos börtönbüntetés fenyegeti őket.

Magyar Nemzet

Az újság arról ír, hogy több mint egymilliárd forint vesztesége keletkezett a Honvédelmi Minisztériumnak, mert nem volt képes feltölteni a magyar vadászgép-pilóták kanadai képzésének hallgatói létszámát. A kanadai védelmi minisztérium és a magyar szaktárca között még az előző kormányzati ciklusban jött létre megállapodás a kiképzési programról.

Napi Gazdaság

A lap - Péterfalvi Attila adatvédelmi biztost idézve - azt írja, máris kiderült, hogy a jogalkotó nem biztosított megfelelő határidőt az elektronikus információszabadságról szóló törvény végrehajtására, amely január 1-je óta hatályos. A tárcák többsége még nem tett eleget a törvény előírásainak, ráadásul a végrehajtási rendeletek egy része csak tavaly december végén született meg.

Világgazdaság

Az újság arról ír, hogy ismét szigorították az egészségpénztári számlán lévő megtakarítások felhasználhatóságát. Ezen túl csak akkor használhatja a befizetését a pénztártag üdülési és sporteszköz vásárlására, ha az összeg az előző év december 31-én már egészségpénztári számláján volt.